header_client_250914b
Expertise Conversie

Expertise

Expertise Conversie

Ons expertisecentrum in Woerden is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van conversiestoornissen.

Conversiestoornissen zijn klachten die veroorzaakt lijken te worden door een neurologische aandoening, maar waarvoor na uitgebreid onderzoek geen lichamelijke verklaring is gevonden. Een conversiestoornis wordt gekenmerkt door verstoringen van de motorische of sensorische functies. Veel voorkomende klachten zijn verlamming, beven, blindheid of valneigingen.

Behandeling

Onze behandeling voor conversiestoornissen bestaat veelal uit hypnotherapie, katalepsie-inductie en stressmanagement. Conversiestoornissen zijn goed te behandelen en de behandeling levert bij ongeveer 70% van de mensen een positief resultaat op. Naast het behandelen, doen wij ook wetenschappelijk onderzoek naar de behandeleffecten van conversiestoornissen. Voor meer informatie bekijk de brochure en lees het blog artikel.

Cindy (46) kon na de behandeling weer lopen:

“Het was hard werken, je figuurlijk bloot geven, door moeilijke problemen gaan, om uiteindelijk te winnen. Dit alles was mogelijk doordat de begeleiding optimaal was. Er was rust, tijd, begrip en een heel groot vertrouwen. Ik mocht en kon mezelf zijn. Het heeft mijn leven verrijkt!”

Aanmelden

U kunt zich direct aanmelden voor onderzoek en een behandeling, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor aanmelding van een conversiestoornis moet een neurologische aandoening door neurologisch onderzoek zijn uitgesloten en is een verwijsbrief voor de Specialistische GGZ van uw arts nodig. Deze verwijsbrief kunt u bij uw aanmelding voegen.