HomevestigingenHSK Expertisecentrum Dwang

Psycholoog HSK Expertisecentrum Dwang

Bent u op zoek naar een psycholoog in Dwang? HSK psychologen bieden bewezen effectieve behandelingen voor veel voorkomende psychische klachten. Door ons landelijke netwerk aan vestigingen is er altijd een locatie met een psycholoog in de buurt. Ontdek hier waar u een psycholoog in Expertisecentrum Dwang kunt vinden en wat de ervaring is van eerdere cliënten.

“Ons team van gespecialiseerde psychologen staat voor u klaar om adequate zorg te bieden. ”

Handig om te weten

Behandelingen

Bij HSK bieden wij de volgende behandelingen aan:

Vergoedingen

U zit niet lekker in uw vel en wordt door uw arts doorverwezen naar een psycholoog. Fijn dat u samen met de psycholoog aan de slag kunt, maar wat kost dat nu eigenlijk? Als het gaat om zorgkosten zit u natuurlijk niet te wachten op onaangename verrassingen. Voor meer informatie over vergoedingsmogelijkheden klik dan op de onderstaande knop.

meer over vergoedingen

Aanmelden

Het aanmeldformulier opent zich in een nieuw venster. Klik hiervoor op onderstaande knop. Ondervindt u problemen bij het invullen van ons aanmeldformulier? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met ons op via 088 – 11 55 855.

Aanmelden

Actuele wachttijd op deze vestiging

Via onderstaande knop kun je de actuele wachttijd inzien door aan te geven waar je bent verzekerd. We tonen zowel het aantal weken tussen aanmelding en intakegesprek als het aantal weken na het intakegesprek en de start van de behandeling. Wij vernieuwen onze wachttijden iedere twee weken. Hierdoor kan in de praktijk de wachttijd wat afwijken van onze verwachting. Soms korter en soms langer.

Zorgaanbieder Intake Behandeling
HSK EindhovenHSK Expertisecentrum Dwang
aanmelden

Ons Expertisecentrum Dwang is gevestigd op de volgende locaties:

Bewezen effectieve behandeling

Onderzoek wijst uit dat de meeste cliënten met een obsessief-compulsieve stoornis niet de behandeling krijgen waarvan bekend is dat deze werkt: namelijk exposure en responspreventie. Prof. dr. P.M.G. (Paul) Emmelkamp is erkend specialist op het gebied van dwang behandeling in Nederland en heeft het Expertisecentrum Dwang binnen HSK mede opgericht. Ons team van gespecialiseerde psychologen staat dan ook klaar om u adequate zorg te bieden.

Casus smetvrees

Loes (36) heeft smetvrees

Zij is bang dat zij door allerlei voorwerpen besmet kan worden en dat zij dan ook anderen kan besmetten, die daardoor ernstig ziek kunnen worden. Ze gaat zo min mogelijk naar buiten, durft geld, krant en brieven niet aan te raken en als dit toch moet wast ze zich langdurig en grondig. Als haar man uit zijn werk komt moet hij eerst douchen en andere kleren aantrekken. De kinderen moeten ook eerst douchen en schone kleren aantrekken als ze uit school komen. Er komt geen bezoek en kinderen mogen geen vriendjes mee naar huis nemen. Boodschappen worden door haar man en kinderen gedaan. Ze is iedere dag 2 a 3 uur bezig met het huisschoonmaken waarbij het schoonmaken van de douche en het toilet de meeste tijd kost.

Casus seksuele gedachten

Oliver (42) vreest pedofiel te zijn

De intrusies van Oliver gaan met name over seksualiteit en relaties. Hoewel hij altijd al twijfelachtig is geweest en alledaagse taken graag extra controleert, kreeg hij als twintiger voortdurend last van twijfels over de relatie met zijn vrouw. Hij moest uitzoeken of zij de ware voor haar was, dit deed hij onder meer door voortdurend zijn gevoelens voor haar te controleren. Na een tijd verdween dit naar de achtergrond en begon Oliver te twijfelen of hij niet toch op mannen valt. Hij besteedde onder meer uren aan het opzoeken van informatie over homoseksualiteit op internet en durfde zijn mannelijke vrienden een lange periode niet meer te zien. Toen hij vijf jaar geleden oom werd en zijn neefje in zijn armen hield overviel hem de intrusie ‘wat nou als ik pedofiel ben?’. Sindsdien vermijdt hij plekken waar hij kinderen kan tegenkomen, zoals het strand en het park, hij controleert zijn gevoelens als hij bij een kind in de buurt is en hij zoekt geregeld uren op internet naar informatie over pedofilie. Hij vraagt zijn vrouw voortdurend om geruststelling en dit zorgt voor spanningen in zijn relatie. Zijn zelfbeeld is erg negatief, hij denkt voortdurend dat hij een slecht mens is.

Casus kwaadaardige gedachten

Pim (23) vreest zijn naasten pijn te doen

Acht maanden geleden las Pim een artikel op social media over een aardige man die, voor de omgeving uit het niets, op een avond zijn vriendin heeft neergestoken en daarna zelfmoord heeft gepleegd. Sindsdien heeft hij last van beelden waarin hij voor zich ziet hoe zijn huisgenoten neersteekt. Als reactie daarop vermijdt hij de keuken wanneer er een huisgenoot in de keuken is, waardoor hij geregeld maaltijden over slaat. Samen eten met zijn huisgenoten doet hij niet meer. Terwijl hij altijd erg kon genieten van samen koken en eten. Zijn huisgenoten snappen het niet goed en denken dat hij niet meer met hun om wil gaan. Hij heeft alle scherpe voorwerpen uit zijn kamer verwijdert uit angst onbewust in zijn slaap iemand kwaad te doen. Wanneer hij scherpe voorwerpen gebruikt zoals een mes, scheermes, glas of een sleutel dan zegt hij vijf keer in zijn hoofd ‘ik wil niemand pijn doen, de gedachten zijn niet echt’. Dit doet hij ook als hij per ongeluk op tv of social media geconfronteerd iets ziet of leest over geweld.

Casus ‘Just – right’ dwang

Amira (48) wil dat alles goed voelt

Kom je bij Amira thuis dan lijkt het eerst alsof je in normaal maar netjes en georganiseerd huis komt. Kijk je goed dan zie je dat alles wel heel strak staat. Van Amira moeten de boeken op alfabetische volgorde staan, de kleding in de kast hangt op kleur, alle kopjes staan met het oortje naar dezelfde kant, er zit precies evenveel afstand tussen de vazen op de vensterbank. Vroeger hield ze ook al van orde, maar door de kinderen moest ze haar wens om alles strak en netjes te houden enigszins loslaten. Nu de kinderen uit huis zijn, mag zelfs haar man veel spullen niet meer aanraken of enkel op een bepaalde manier aanraken. Dit leidt tot veel ruzies, waardoor haar man nu op het punt staat om haar te verlaten.

Aanmelden

U kunt zich via onderstaande knop direct aanmelden voor onderzoek en een behandeling. Voor aanmelding is een verwijsbrief van uw huisarts of  bedrijfsarts nodig. Nadat wij uw aanmelding ontvangen hebben, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.