Mental coaching

Hebben uw werknemers te maken met functionerings- of ontwikkelvraagstukken? Dan is Mental Coaching uitermate geschikt.

bekijken

Conversiestoornissen

Wat is een conversiestoornis?

Bij een conversiestoornis lijken klachten veroorzaakt te worden door een neurologische aandoening, maar voor de klachten wordt na uitgebreid onderzoek geen lichamelijke verklaring gevonden. Een conversiestoornis wordt gekenmerkt door verstoringen van de motorische (beweging) of sensorische (gevoel) functies. Veel voorkomende klachten zijn verlamming, beven, blindheid of valneigingen. Een conversiestoornis wordt ook wel  aangeduid als functioneel neurologisch symptoomstoornis (FNSS).

Klachten bij een conversiestoornis

De meest voorkomende symptomen zijn motorische symptomen (verlamming, ongecontroleerde bewegingen, verkrampingen), verlies van sensorische functies (blindheid, gevoelloosheid) en pseudo-epileptische aanvallen.

Hulp bij een conversiestoornis

Sinds 2011 heeft HSK een landelijk expertisecentrum voor conversiestoornissen waar patiënten met deze stoornis terecht kunnen. De behandeling van conversiestoornissen verloopt volgens een protocol ontwikkeld door onder andere professor Hoogduin (Hoogduin et al., 2017). De behandeling is gebaseerd op principes uit de gedragstherapie en hypnose. Tevens wordt aandacht besteed aan stressmanagement en terugvalpreventie. HSK werkt volgens de multidisciplinaire richtlijn Somatoforme stoornissen (Trimbos, 2011) waar behandeling met hypnose wordt geadviseerd. De behandeling van conversiestoornissen bij HSK is uniek in Nederland. De resultaten van deze behandeling zijn buitengewoon goed.

Het conversieteam bestaat uit ongeveer twintig psychologen, die allen gespecialiseerd zijn in de behandeling van conversiestoornissen. Er bestaat een nauwe samenwerking met patiëntenverenigingen en de beroepsvereniging neurologen.

“Hier word je serieus genomen en er wordt goed naar je geluisterd.”

“Echt super! Hier word je serieus genomen en er wordt goed naar je geluisterd. Je krijgt huiswerk mee en dat wordt vervolgens behandeld en doorgesproken. Geen geitenwollen sokken toestanden of dokter Rossy benaderingen zoals je vaak hoort, maar duidelijkheid en concrete en moderne benadering van problemen en oplossingen. Heel erg blij met HSK”
Kees

Aanmelden

Heeft u conversieklachten? U kunt zich direct aanmelden via onderstaande knop. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te plannen. Vóór aanmelding van een conversiestoornis moet een neurologische aandoening door neurologisch onderzoek zijn uitgesloten en is een verwijsbrief voor de Specialistische GGZ van uw arts nodig. Deze verwijsbrief kunt u bij uw aanmelding voegen.

Aanmelden

Onze hulpverleners

Al onze psychologen zijn stuk voor stuk bevlogen, gekwalificeerd en goed opgeleid. Zij zijn gespecialiseerd in het effectief behandelen van de meest voorkomende psychische klachten. Zij nemen de tijd om naar u te luisteren en bepalen samen met u wat de beste aanpak is om van uw klachten af te komen. Wanneer dit gewenst is, werken zij samen met andere zorgverleners zoals uw verwijzer (bijvoorbeeld uw huisarts of bedrijfsarts) om u de best mogelijke zorg te verlenen.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.