HSK Expertisecentrum Conversiestoornissen

Bent u op zoek naar een psycholoog voor de behandeling van een conversiestoornis? HSK biedt een unieke en bewezen effectieve behandeling voor conversiestoornissen.  Ontdek hier waar u onze psychologen van het Expertisecentrum Conversiestoornissen kunt vinden en wat de ervaring is van eerdere cliënten.

“Een gezellig warm team met gedreven experts die nergens meer van opkijken, creatief zijn in de behandelingen en van uitdagingen houden”

Marleen Tibben

Ons expertisecentrum in Woerden is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van conversiestoornissen.

Expertisecentrum

Sinds 2011 heeft HSK een landelijk expertisecentrum voor conversiestoornissen waar patiënten met deze stoornis terecht kunnen. De behandeling verloopt volgens een protocol (Hoogduin et al., 2017) en is gebaseerd op principes uit de gedragstherapie en hypnose. Dit protocol is opgebouwd uit een aantal voorbereidende zittingen, waarna een aantal klacht specifieke behandelingen volgen. Tevens wordt aandacht besteedt aan stressmanagement en terugvalpreventie. HSK werkt volgens de multidisciplinaire richtlijn Somatoforme stoornissen (Trimbos, 2011) waar behandeling met hypnose wordt geadviseerd. De behandeling van conversiestoornissen bij HSK is uniek in Nederland. De resultaten van deze behandeling zijn buitengewoon.

Psychologen Expertisecentrum

Het conversieteam bestaat uit ongeveer twintig psychologen, die allen gespecialiseerd zijn in de behandeling van conversiestoornissen en tic stoornissen. Er bestaat een nauwe samenwerking met patiëntenverenigingen en de beroepsvereniging neurologen.

Ervaring van cliënten

Cindy (46) kon na de behandeling weer lopen:

“Het was hard werken, je figuurlijk bloot geven, door moeilijke problemen gaan, om uiteindelijk te winnen. Dit alles was mogelijk doordat de begeleiding optimaal was. Er was rust, tijd, begrip en een heel groot vertrouwen. Ik mocht en kon mezelf zijn. Het heeft mijn leven verrijkt!”

Aanmelden

U kunt zich direct aanmelden voor onderzoek en een behandeling, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Vóór aanmelding voor behandeling van een conversiestoornis is het belangrijk dat u neurologisch onderzocht bent en er geen bijzonderheden uit het onderzoek naar voren zijn gekomen.   Daarnaast is een verwijsbrief voor de Specialistische GGZ van uw arts nodig. Deze verwijsbrief kunt u bij uw aanmelding voegen.