HSK Interapy

Met Interapy ben je sneller beter, al meer dan 15 jaar online therapie voor psychische klachten. Effectieve behandeling door een ervaren online psycholoog, waar en wanneer het jou uitkomt.

“Online behandeling kan echt uitkomst bieden.”

Menno Schrijver

Online diagnostiek en behandeling

Binnen het label HSK Interapy bieden wij u online diagnostiek en behandeling in eigen tijd en omgeving. E-health en behandeling via internet zijn de laatste jaren in opkomst. Interapy is voorloper op dit gebied en behandelt haar cliënten al meer dan 15 jaar succesvol online. Interapy biedt behandelingen binnen de basis GGZ (BGGZ) en specialistische (SGGZ). Dit kan een volledige online behandeling of een hybride behandeling zijn. Een hybride behandeling bestaat uit een online behandeling, waar nodig aangevuld met face-to-face sessies op een van onze HSK-vestigingen

Onze online werkwijze

Bij ons doorloopt u de behandeling met een vaste therapeut volgens een duidelijk stappenplan en werkt u met schrijfopdrachten en oefeningen aan uw herstel. Behandeling vindt plaats in een beveiligde online behandelomgeving. Een cliënt heeft gemiddeld twee keer per week online contact met de therapeut. Waar nodig hebben cliënt en therapeut telefonisch contact. Doordat de behandeling zo intensief is, wordt snel tot de kern van het probleem gekomen en vooruitgang geboekt. De online behandeling heeft alle kwaliteitskenmerken van de face-to-face behandelingen van HSK.

Daarnaast heeft het een aantal praktische voordelen ten opzichte van een face-to-face behandeling:

  • De cliënt kan vanuit huis of elke andere locatie zijn behandeling volgen
  • De cliënt bepaalt zelf op welk moment hij zijn schrijfopdrachten en oefeningen uitvoert.
  • De cliënt en zijn therapeut zijn niet tegelijkertijd online. Hierdoor hebben ze beiden rustig de tijd om na te denken over wat ze schrijven. De ervaring leert dat dit de behandeling ten goede komt.

Een effectieve manier van behandelen

De behandelingen van Interapy zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en andere wetenschappelijke instellingen. Een recent baanbrekend promotieonderzoek door de Universiteit van Amsterdam (Ruwaard, 2013) naar 1500 online behandelingen van Interapy toont aan dat het overgrote deel van de cliënten na afloop van de behandeling een grote significante klachtvermindering laat zien. Het resultaat van deze online behandelingen komt minimaal overeen met de resultaten van face-to-face behandelingen.

Wereldwijde dekking

Waar de cliënt zich ook bevindt, onze Interapy-therapeuten staan klaar. Doordat wij niet gebonden zijn aan tijd en locatie, is onze online behandelmethodiek geschikt voor cliënten in en buiten Nederland. In Nederland werken we samen met landelijke werkgevers, arbodiensten en verzekeraars. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze online diensten.