header_verwijzer_250914a
Expertisecentra tics en conversiestoornissen

HSK Expertise

Expertise

HSK heeft specialistische expertisecentra voor de diagnostiek en behandeling van tics en conversiestoornissen.

HSK Expertise Tics

HSK Expertise Tics is ons expertisecentrum voor de diagnostiek en behandeling van tics, zoals het syndroom van Gilles de la Tourette. Er wordt hoogwaardige zorg geboden volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Onze ervaren psychologen hebben bijgedragen aan de Europese richtlijnen voor de behandeling van ticstoornissen en zijn auteur van gedragstherapeutische behandelprotocollen voor tics. Volgens de richtlijnen is gedragstherapie een eerste keuzebehandeling voor tics.

HSK Expertise Conversie

Ons expertisecentrum in Utrecht is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van conversiestoornissen voor kinderen en volwassenen. Voor aanmelding van een conversiestoornis moet bij de cliënt een neurologische aandoening door neurologisch onderzoek zijn uitgesloten.

HSK Expertisecentra Dwang

Onze expertisecentra in Utrecht en Den Haag zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van obsessief-compulsieve stoornissen.
Onderzoek wijst uit dat de meeste cliënten met een obsessief-compulsieve stoornis niet de behandeling krijgen waarvan bekend is dat deze werkt: namelijk exposure en responspreventie. Prof. dr. P.M.G. (Paul) Emmelkamp is erkend specialist op het gebied van dwang behandeling in Nederland en heeft het Expertise Centrum Dwang binnen HSK mede opgericht. Ons team van gespecialiseerde psychologen staat dan ook klaar om uw cliënt adequate zorg te bieden.

Aanmelden

U kunt een cliënt direct aanmelden. Voor conversiestoornissen is een verwijsbrief voor de Specialistische GGZ nodig. Deze kunt u bij de aanmelding voegen.