header_verwijzer_250914a
Preventie

Signaleren & adviseren

Preventie

Wist u dat gemiddeld 30% van het ziekteverzuim in organisaties psychisch verzuim is? Veel mensen negeren (on)bewust signalen die bijvoorbeeld tot burn out leiden, zoals vermoeidheid en stress. Goed beleid kan verzuim voorkomen en de duur ervan verkorten. Maar hoe ga je om met psychisch verzuim en hoe voorkom je het? Wat mag er van werknemers verwacht worden?

HSK biedt diverse producten voor de tijdige signalering van psychische problemen en het voorkomen van ziekteverzuim.

Workshops

HSK biedt standaard en maatwerk workshops voor werknemers en leidinggevenden, HR-personeel en casemanagers:

 De workshops voor werknemers sluiten af met een persoonlijk plan van aanpak, zodat de deelnemer een actieve rol aanneemt bij het omgaan met stress en het voorkomen van ziekteverzuim. Leidinggevenden worden getraind om psychisch verzuim te signaleren en/of hier mee om te gaan.

Digitale testen en tools

HSK biedt diverse digitale testen en tools om preventief de psychische gezondheid van werknemers en risicogroepen in kaart te brengen. Daarbij maken we een stappenplan om het welzijn van werknemers te verhogen. Bekijk voor de beschikbare digitale testen en tools de brochure.

Assessments

Ook voor ondersteuning en advies bij veranderprogramma’s in organisaties kunt u bij HSK terecht. Zo bieden we persoonlijke assessments naar wens aan. Bijvoorbeeld om de capaciteiten, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen van een werknemer in kaart te brengen. Bekijk voor meer informatie de brochure.