header_werkgever_250914a
Interapy

Online zorg

Interapy

Interapy, onderdeel van HSK, is al meer dan twaalf jaar gespecialiseerd in ehealth en online psychotherapie. Hiermee bieden wij werknemers de optie om in hun eigen tijd en omgeving behandeld te worden.

Voordelen

Een online behandeling bij Interapy heeft alle kwaliteitskenmerken van een face-to-face behandeling bij HSK. Daarnaast zijn er praktische voordelen:
  • Wereldwijd: de cliënt kan overal ter wereld zijn behandeling volgen, als hij maar online is. Ideaal voor werknemers wonend in het buitenland.
  • Flexibel: de cliënt bepaalt zelf wanneer hij zijn ‘huiswerk’ uitvoert.
  • Bedenktijd: cliënt en psycholoog zijn niet tegelijk online, waardoor beiden de tijd hebben om na te denken over wat ze schrijven. De ervaring leert dat dit de behandeling ten goede komt.
  • Laagdrempelig: een uitkomst voor cliënten met bijv. straatvrees of die huiverig zijn voor face-to-face contact met een psycholoog.

Onze online werkwijze

De cliënt volgt de behandeling met een vaste psycholoog, volgens een duidelijk stappenplan met schrijfopdrachten en oefeningen. Behandeling vindt plaats in een beveiligde online omgeving. De cliënt heeft gemiddeld twee keer per week contact met de psycholoog. De behandeltrajecten zijn vergelijkbaar met de reguliere HSK-behandelingen, alleen de vorm verschilt. Interapy kent de volgende opties:
  • Volledige online behandeling
  • Hybride behandeling, bestaande uit een online behandeling, waar nodig aangevuld met face-to-face sessies.

Werkgericht interventiepakket

Het reguliere behandeltraject wordt aangevuld met het interventiepakket Interapy Business. Dit pakket bevat een medische rapportage voor de bedrijfsarts en informatie over het verloop van de re-integratie voor de werkgever. Met onze Personal Risk Manager test worden de ervaringen van uw werknemer met o.a. werkstress gemeten en er wordt een terugvalpreventieplan met de psycholoog opgesteld, zodat de kans op terugval sterk teruggebracht wordt. Dit pakket is vergelijkbaar met de reguliere HSK Interventiepakketten.

Voor meer informatie download de brochure of kijk op Interapy.nl.