Preventie

Signaleren & adviseren

Preventie

Wist u dat gemiddeld 30% van het ziekteverzuim in organisaties psychisch is? Veel mensen negeren (on)bewust signalen die bijv. tot burn out leiden, zoals vermoeidheid en stress. Goed beleid kan verzuim voorkomen en de duur ervan verkorten.
Maar hoe ga je om met psychisch verzuim en hoe voorkom je het? Wat mag/kunt u van uw werknemers verwachten? HSK biedt diverse producten voor de tijdige signalering van psychische problemen en het voorkomen van ziekteverzuim.

Mental Check Up

De Mental Check Up geeft inzicht in de mentale gesteldheid van uw werknemer en bestaat uit een gesprek, waarin een inschatting wordt gemaakt ten aanzien van werk(omgeving), functie, gezondheid, privé- en sociaal netwerk. De Mental Check Up is vooral gericht op het versterken van de mentale weerbaarheid en de vitaliteit van werknemers, zodat uitval wordt voorkomen. Meer weten? Bekijk een praktijkvoorbeeld.

Workshops

HSK biedt standaard en maatwerk workshops voor werknemers, leidinggevenden, HR-personeel en casemanagers:

De workshops voor werknemers sluiten af met een persoonlijk plan van aanpak, zodat de deelnemer een actieve rol aanneemt bij het omgaan met stress en het voorkomen van ziekteverzuim. Leidinggevenden worden getraind om psychisch verzuim te signaleren en/of hier mee om te gaan.

Digitale testen en tools

HSK biedt diverse digitale testen en tools om preventief de psychische gezondheid van werknemers en risicogroepen in kaart te brengen. Daarbij maken we een stappenplan om het welzijn van uw werknemers te verhogen. Bekijk voor de beschikbare digitale testen en tools de brochure.

Assessments

Ook voor ondersteuning en advies bij veranderprogramma’s in uw organisatie kunt u bij HSK terecht. Zo bieden we persoonlijke assessments naar wens aan. Bijvoorbeeld om de capaciteiten, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen van een werknemer in kaart te brengen.

Word partner

Wilt u ziekteverzuim voorkomen en kosten besparen? Word partner van HSK, dan nemen wij contact met u op voor een kennismaking en inventarisatie van uw behoeften.