HomeWerkgeverPsychische zorg

Psychische zorg

HSK is gespecialiseerd in werknemerszorg en biedt uw medewerker de beste werkgerichte psychische zorg. Met onze werkgerichte @Work interventies betrekken we het werk, u als werkgever en de bedrijfsarts actief bij het herstel en de re-integratie van uw medewerker. Lees meer over re-integratie @Work.

Wij bieden behandelingen op basis van cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR of online therapie (CGT). Alle behandelingen zijn in principe kortdurend en doelgericht met aandacht voor de werksituatie en werkhervatting. Het herstel van uw medewerker staat voorop en wij behandelen zo lang als nodig en zo kort als mogelijk.

Voor preventieve interventies kun je terecht bij onze zusterorganisatie Vitalmindz. Vitalmindz is expert op het gebied van preventie en biedt diverse oplossingen op te voorkomen dat beginnende psychische klachten verergeren. Lees meer over de preventieve oplossingen van Vitalmindz. 

Klachtspecifieke evidence based behandeling

Onze behandelingen zijn klachtspecifiek en wetenschappelijk effectief bevonden. Denk hierbij aan een depressie behandeling of trauma behandeling. Maar ook voor angst, burn-out en andere psychische stoornissen bieden wij klachtspecifieke evidence based behandelingen.

Resultaat telt

Onze psychologen behandelen psychische stoornissen bewezen sneller en effectiever dan andere GGZ- instellingen. Onze behandelresultaten zijn tot twee keer hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook in het tweede jaar is een behandeling bij HSK nog effectief (formele kwalificatie ‘goed’), waar het effect bij andere zorgaanbieders verwaarloosbaar is.

Gemiddeld behandeleffect 2017 (bron: Stichting Benchmark Geestelijke Gezondheidszorg, https://www.sbggz.nl/)

Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is de bewezen effectieve behandelmethode die wij inzetten bij verschillende soorten psychische problemen. De verbeterpercentages voor deze behandelmethode liggen tussen de 80-100%.

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Gedragstherapie gaat over de invloed van ons gedrag op onze gevoelens. Cognitieve therapie gaat over de invloed van onze gedachten op onze gevoelens. De combinatie van beide therapievormen is nóg effectiever. We leren uw medewerker grip te krijgen op zijn of haar klachten. De medewerker leert belemmerende (negatieve) gedachten over zichzelf, anderen of de wereld ontdekken en deze om te zetten naar meer helpende gedachten.

Een behandeling volgens cognitieve gedragstherapie heeft een vaste structuur. Er wordt gestart met het opstellen van de behandeldoelen. Vervolgens zorgen de gesprekken en (huiswerk)opdrachten om meer inzicht te krijgen in de probleem en hoe je hier mee om kunt gaan (coping). In de laatste fase wordt teruggekeken naar het leerproces en maakt de psycholoog gezamenlijk met de medewerker een terugvalpreventie plan.

EMDR

EMDR is een afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een kortdurende behandelmethode om traumatische ervaringen te verwerken.

Behandeling per psychische klacht: