HomeOver HSK

Over HSK

Twee hoogleraren (prof. dr. Hoogduin en prof. dr. Schaap) en een jonge psycholoog (drs. Kladler) deelden de overtuiging dat er in het aanbod van psychische zorg nog heel wat te verbeteren viel. Waarom kon je met een gebroken arm wél snel terecht voor een evidence based behandeling, maar werd je met psychische klachten niet snel en adequaat geholpen? Zij richtten in 1991 HSK op, waar snelheid en klacht- en resultaatgericht behandelen met evidence based behandelmethoden en transparante effectmeting de focus kregen.

HSK is een landelijk opererende organisatie voor psychische zorg en is gespecialiseerd in werknemerszorg. HSK biedt bewezen effectieve behandelingen voor veel voorkomende psychische klachten. Wij bieden behandelingen op basis van cognitieve gedragstherapie, EMDR en online therapie in de basis ggz en specialistische ggz.

Naast interventies gericht op herstel van psychische klachten, bieden wij ook diensten op het gebied van het voorkomen van psychische klachten en persoonlijke ontwikkeling via onze zusterorganisatie Vitalmindz. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Bekijk de preventieve oplossingen van Vitalmindz.

Centraal in de dienstverlening van HSK staan onze vijf kernwaarden:
Bevlogen, Evidence based, Snel, Transparant, Aandacht

Nu – meer dan 30 jaar later – heeft HSK ruim 600 medewerkers in dienst. Onze medewerkers bestaan uit meer dan 500 therapeuten en psychiaters, verspreid over meer dan 50 vestigingen.

Daarnaast bestaan er binnen HSK expertisecentra voor de behandeling van dwangstoornissen, tics / Gilles de la Tourette en conversiestoornissen.

Mental Care Group

HSK, Vitalmindz, Mentaal Beter, Opdidakt, AlleskITs en Siggie zijn allemaal onderdeel van Mental Care Group. Met meer dan 2000 medewerkers door het land zetten wij ons iedere dag in om de beste zorg te bieden aan onze cliënten, van jong tot oud en van Groningen tot Maastricht. Het is ons doel om mensen te helpen met het aanpakken van mentale uitdagingen. Wij leren van en met elkaar, versterken elkaar waar mogelijk en maken het verschil waar nodig. Samen staan wij sterk voor een mentaal gezond, vitaal en veerkrachtig Nederland.