Homehsk-onlineHoe werkt het

Hoe werkt het

HSK online therapie: wat kan je verwachten?

Eigen psycholoog

Je gaat aan de slag met je eigen psycholoog die gespecialiseerd is in het online behandelen van jouw klachten en die je gedurende de hele behandeling begeleidt. Hij/zij wordt dus ook jouw vertrouwenspersoon. Tijdens de behandeling hebben jullie ook contact via videogesprekken of per telefoon. Zo krijg je altijd de behandeling die bij jou past.

Online cognitieve gedragstherapie

De online behandelingen van HSK Online zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie is de bewezen effectieve behandelmethode die wij inzetten bij verschillende soorten psychische stoornissen. De verbeterpercentages van je klachten voor deze behandelmethode liggen tussen de 80-100%. Een behandeling bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma van oefeningen en opdrachten. De HSK online behandelingen zijn uitvoerig onderzocht. Mede daarom zijn we de meest gewaardeerde ggz-instelling van Nederland op ZorgkaartNederland.

Online intake via video- of telefoongesprek

Nadat je je hebt aangemeld krijg je een uitnodiging voor een intake. Je begint met het invullen van een aantal online vragenlijsten. Dit is een zorgvuldig onderzoek naar je klachten. Het helpt ons inzicht te krijgen in je problematiek. Daarna heb je een gesprek, waarin je samen met je psycholoog je klachten bespreekt. Vervolgens kan je snel aan de slag met je klachten. Mocht een online behandeling niet bij je passen, dan kan je altijd terecht bij een van de HSK vestigingen bij jou in de buurt.

Duidelijk persoonlijk behandelplan

Bij je online behandeling werk je samen met je psycholoog volgens een stappenplan waarvan is aangetoond dat deze effectief zijn voor het behandelen van jouw klacht. Tijdens de behandeling kun je steeds zien op welk punt je in het proces bent en welke stappen er nog volgen. Je teksten en de reacties van je psycholoog blijven bewaard, waardoor je ze tijdens of na de behandeling kunt teruglezen.

Oefeningen en feedback

Je ontvangt van je psycholoog informatie over je klachten, gerichte oefeningen en feedback. Dit kunnen schrijfopdrachten zijn, maar ook opdrachten om ergens over na te denken.

Intensief online contact met je psycholoog

Tijdens de behandeling heb je intensief contact met je psycholoog. Dat is mogelijk via ons online behandelplatform, videogesprek of een telefoongesprek. Je maakt oefeningen en krijgt uitgebreide feedback van je psycholoog. Dat is een heel persoonlijk contact en vergelijkbaar met de feedback die je anders in een gesprek met je psycholoog in een behandelkamer zou krijgen. Je kan zelf op een voor jou geschikt moment werken aan je eigen herstel, met behulp van de oefeningen en feedback die je hebt gekregen. Doordat de behandeling zo intensief is kom je gauw tot de kern van je probleem en kun je snel aan je vooruitgang gaan werken.

Beeldbellen bij HSK

Wij doen er alles aan om een gezonde omgeving voor onze cliënten en psychologen te bieden op de vestigingen van HSK. Kunnen of willen cliënten niet naar een vestiging komen, dan behandelen wij telefonisch, online of via beeldbellen. Misschien is dat even wennen voor cliënten maar gelukkig heeft HSK hier goede ervaring mee..

Wil je meer weten over beeldbellen, klik dan hier.