HomeHSK OnlineHoe werkt het

Hoe werkt het

Online psycholoog: wat kan je verwachten?

Online intake via video- of telefoongesprek

Nadat je je hebt aangemeld krijg je een uitnodiging voor een intake. Je begint met het invullen van een aantal online vragenlijsten. Dit is een zorgvuldig onderzoek naar je klachten. Het helpt ons inzicht te krijgen in je problematiek. Daarna heb je een gesprek, waarin je samen met je psycholoog je klachten bespreekt. Vervolgens kan je snel aan de slag met je klachten. Mocht een online behandeling niet bij je passen, dan kan je altijd terecht bij een van de HSK vestigingen bij jou in de buurt.

Duidelijk persoonlijk behandelplan

Bij je online behandeling werk je samen met je psycholoog volgens een stappenplan waarvan is aangetoond dat deze effectief zijn voor het behandelen van jouw klacht. Tijdens de behandeling kun je steeds zien op welk punt je in het proces bent en welke stappen er nog volgen. Je teksten en de reacties van je psycholoog blijven bewaard, waardoor je ze tijdens of na de behandeling kunt teruglezen.

Oefeningen en feedback

Je ontvangt van je psycholoog informatie over je klachten, gerichte oefeningen en feedback. Dit kunnen schrijfopdrachten zijn, maar ook opdrachten om ergens over na te denken.

Online cognitieve gedragstherapie

Onze online behandelingen zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie is de bewezen effectieve behandelmethode die wij inzetten bij verschillende soorten psychische stoornissen. De verbeterpercentages van je klachten voor deze behandelmethode liggen tussen de 80-100%. Een behandeling bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma van oefeningen en opdrachten. Onze online therapie is uitvoerig onderzocht. Mede daarom zijn we de meest gewaardeerdggz-instelling van Nederland op ZorgkaartNederland.