HomeMental Check Up

Mental Check Up

Onze auto laten we regelmatig APK-keuren om veilig de weg op te gaan. Waarom doen we dit niet met onszelf? Door periodiek een Mental Check Up (MCU) te doen krijgt jouw medewerker inzicht in zijn of haar risicofactoren en krijgt direct praktische handvatten om daar wat aan te doen.

De MCU is een kort, inventariserend en persoonlijk gesprek ter voorkoming van psychisch verzuim. Tijdens het gesprek wordt een individuele inschatting gemaakt op het gebied van arbeidstevredenheid, ontwikkelingsmogelijkheden en psychische risicofactoren binnen de huidige functie. De Mental Check Up heeft een natuurlijke uitstraling in een zakelijke setting zonder dat deze een nadrukkelijke medische lading heeft.

Werkwijze

De Mental Check Up is een laagdrempelige manier om inzicht te krijgen in de mentale status van jouw medewerkers en bestaat uit een gesprek van één uur. De Mental Check Up wordt uit preventief oogpunt ingezet om risicofactoren vroegtijdig op te sporen en te voorkomen dat jouw medewerker wegens psychische problematiek uitvalt. De Mental Check Up wordt vanuit een landelijk netwerk aangeboden en kan, indien gewenst, ook op locatie uitgevoerd worden

Aanmelden

Wil je meer informatie of wil je een offerte opvragen? Neem dan contact op met onze medewerkers via 026-3687769 of via relatiebeheer@hsk.nl.