HomeVerwijzerPreventie

Preventie

Ontwikkel mentale veerkracht met Vitalmindz

Voordat medewerkers uitvallen, zijn in een eerder stadium vaak al signalen te zien van verminderde mentale veerkracht. Goed beleid kan verzuim voorkomen of de duur ervan verkorten. Onze collega’s van van Vitalmindz zijn experts op het gebied van preventie en helpen organisaties al jaren bij het voorkomen en verminderen van verzuim.

Vitalmindz - expert in preventie en amplitie

De preventieve interventies van Vitalmindz

Onze zusterorganisatie Vitalmindz biedt diverse preventieve oplossingen om medewerkers zo fit mogelijk te houden. Een van de preventieve oplossingen die geboden wordt is coaching. Het doel van een coachingstraject verschilt per persoon, maar veelvoorkomende coachingsvragen zijn bijvoorbeeld: ‘Ik voel me snel gestresst, hoe kan ik hiermee omgaan?’ of ‘Hoe kan ik beter mijn grenzen aangeven?’.

Ook Virtual Reality Braintraining is van de zeer effectieve oplossing. In zo’n vijf sessies leert een medewerker middels een VR-game en persoonlijke begeleiding meer grip te krijgen op stress. Hierdoor zal de medewerker binnen korte tijd anders naar stress kijken en ook daadwerkelijk minder stress ervaren.

Alle coaches van Vitalmindz hebben een achtergrond in de psychologie en worden continu bijgeschoold. Daarnaast hanteert Vitalmindz geen wachttijden, waardoor medewerkers snel (weer) zullen floreren. Heb je vragen, bijvoorbeeld over de preventieve oplossingen? Neem gerust contact op met Vitalmindz voor een vrijblijvend gesprek!