HSK Preventie Workshops

Signaleren & adviseren

HSK Preventie Workshops

Benieuwd hoe u psychische klachten kunt herkennen en wat u kunt doen om een burn out bij uw werknemers te voorkomen? Merkt u dat werknemers zich vaker ziek melden met stressgerelateerde klachten? Onze ervaren psychologen organiseren verschillende workshops om u hierbij te helpen.

Werkstress en burn out

Deze workshop voor werknemers, leidinggevenden en HR-personeel leert deelnemers met theorie en praktische oefeningen om stress te herkennen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het toepassen van stress verlagende maatregelen bij het ervaren van stress.

Werk en privé in balans

Deze workshop geeft werknemers en leidinggevenden inzicht in de signalen van een mogelijke onbalans tussen werk en privé. Daarnaast maken we inzichtelijk wat de deelnemer kan doen om de balans te herstellen.

Mentale weerbaarheid

In deze workshop voor werknemers en leidinggevenden leren de deelnemers op welke maatregelen men op lange termijn kan nemen ter bevordering van de mentale weerbaarheid. Deelnemers leren zich bewust te worden van de invloed van denkgewoonten bij stress.

Psychisch verzuim

Deze workshop helpt leidinggevenden, casemanagers en verzuimcoördinatoren om werknemers met psychische klachten te herkennen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het begeleiden en begrijpen van werknemers met psychische klachten.

Omgaan met het nieuwe werken

Deze workshop leert werknemers en leidinggevenden om te gaan met 'het nieuwe werken' en hen weerbaarder te maken voor deze flexibele vorm van werken.

Mindfulness en balans

Een workshop mindfulness en balans leert mensen met aandacht in het hier en nu te zijn en te werken. Deelnemers (max. 20) leren om meer ontspannen in het leven te staan.

Workshop op maat? We denken graag met u mee.

Vraag direct een workshop aan: