header_client_250914b
Psychische klachten

Depressie, angst...

Psychische klachten

U herkent het vast, een periode waarin u niet lekker in uw vel zit. U voelt zich moe, somber en kunt zich minder goed concentreren. Dat kan een keer gebeuren, maar wat als de klachten erger worden en u er niet meer uit komt? Dat kan een reden zijn om professionele hulp in te schakelen. HSK onderzoekt uw klachten en helpt u om deze aan te pakken, zodat u zich sneller beter voelt.

Symptomen

De klachten / symptomen die u ervaart kunnen erg verschillen. Veel gehoorde klachten zijn vermoeidheid, weinig energie, concentratieproblemen, een depressief gevoel en stress. Stress voelt u vaak in uw lichaam. U heeft bijvoorbeeld veel hoofdpijn, last van uw nek of maag/darmklachten. Wanneer uw klachten verergeren, lang aanwezig zijn of in aantal toenemen, dan spreken we van een stoornis. Er zijn pakweg drie groepen:

Angststoornis
Er is sprake van een angststoornis wanneer u vooral spanningsklachten ervaart in specifieke situaties, zoals bij sociale contacten. Het kan ook dat de klachten algemener van aard zijn, bijvoorbeeld wanneer u zich zorgen maakt over (toekomstige) gebeurtenissen (piekeren). Voorbeelden zijn: sociale angststoornis, paniekstoornis, obsessief-compulsieve stoornis en posttraumatische stress stoornis (PTSS). Bekijk onze brochure over angststoornissen.

Stemmingsstoornis
Bij stemmingsstoornissen ervaart u vooral een depressief gevoel, maar het komt ook voor ook dat somberheid afgewisseld wordt met periodes van extreme opgewektheid. Voorbeelden zijn depressie en een dysthyme stoornis. Bekijk onze brochure over depressie.

Somatoforme stoornis
Een somatoforme stoornis geeft vooral lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, spanningsklachten en geheugen- en concentratieproblemen. Voorbeelden zijn: het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) en hypochondrie.

Aanmelden

U kunt zich direct aanmelden voor onderzoek en een behandeling, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.