HomeWerkgeverMental CoachingDuurzame inzetbaarheid | Mental Coaching

Duurzame inzetbaarheid | Mental Coaching

Duurzame inzetbaarheid | Mental Coaching

Het thema duurzame inzetbaarheid staat hoog op menig strategische agenda. En dat is maar goed ook. De duurzame inzetbaarheid van werknemers, collega’s en onszelf is een belangrijk en zeer actueel onderwerp. Op welke manier kun je duurzame inzetbaarheid stimuleren? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zelf actief aan de slag gaan én blijven met persoonlijke ontwikkeling?

Wat is duurzame inzetbaarheid?

De wereld waar wij in leven is continu aan het veranderen. Soms lijkt het wel alsof verandering de enige zekerheid is die we hebben. Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker voor organisaties en werknemers. Vroeger was nog het idee dat een goede beroepsopleiding voldoende was voor een levenslange loopbaan, tegenwoordig is de gedachte dat leren gedurende het gehele werkzame leven onvermijdelijk is. Ook worden we met z’n allen steeds ouder en werken we langer door. Dit kan alleen maar wanneer werknemers gezond genoeg zijn om te werken en een organisatie gezond genoeg is om in te werken.

Ontdek Mental Coaching van HSK

Een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid is de manier waarop individuen in een organisatie zelf vorm en richting kunnen geven aan hun persoonlijke ontwikkeling. Mental coaching van HSK is uniek in de markt en biedt op maat gemaakte coaching voor werknemers.

Bij mental coaching staat gedragsverandering centraal; belemmerende gedragspatronen worden opgespoord en er wordt bewustzijn gecreëerd over de eigen functie en de betekenis van gedrag. Door middel van maatwerkcoaching helpen we gedragspatronen te veranderen en doet de coachee kennis op die direct toegepast kan worden in het dagelijks leven.

Het Coachingstraject – Duurzame inzetbaarheid stimuleren

Het verloop van Mental Coaching trajecten bestaat uit de volgende stappen:

1. De kennismaking

Een van de succesfactoren in een persoonlijk coachingstraject is de relatie tussen coachee en coach. Een coachtraject begint daarom altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek verkennen we de coachvraag en kan de coachee beslissen of hij of zij door wil gaan met deze coach.

2. Het nastreven van doelen

Na de opstart van het coachingstraject verkennen coach en coachee persoonlijke ontwikkeldoelen. Vervolgens wordt op maat de weg van de huidige naar de ideale situatie bepaald. Er wordt een realistisch en passend plan van aanpak opgesteld. Het coachingstraject bestaat uit coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten.

3. De evaluatie

In het laatste gesprek evalueren coachee en coach op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver is de coachee en zijn er nog ontwikkeldoelen voor de toekomst? Indien kan er een follow-up gesprek ingepland worden na bepaalde tijd.

Het coachingstraject omvat afhankelijk van de doelstelling 8 gesprekken van 1 uur of bijvoorbeeld 4 gesprekken van 2 uur.

Waarom een coach van HSK?

Het aantal coaches in Nederland is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Iedereen kan zichzelf coach noemen. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor kwaliteit er met een coach in huis wordt gehaald.

De onderscheidende waarde van HSK coaches:

  • Gekwalificeerde professionals, academisch opgeleid
  • Hebben allen een gedragswetenschappelijke achtergrond
  • Zijn ervaren en hebben een hands-on mentaliteit
  • Zakelijk, persoonlijk, doelgericht, confronterend, hartelijk, uitnodigend, uitdagend
  • Stellen de werkcontext centraal: mensen leren het beste op hun eigen werkplek

Het effect van Mental Coaching op duurzame inzetbaarheid

Een coachingstraject is succesvol wanneer de doelen, zoals door de coach en coachee opgesteld, behaald zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat coaching sterke positieve effecten heeft.

Deelnemers die een Mental coaching traject hebben doorlopen bij HSK geven aan beter in staat te zijn richting te geven aan hun loopbaan en ervaren:

  • Minder stress en faalangst
  • Minder kans op ziekteverzuim en burnout
  • Toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk
  • Meer inzicht in persoonlijke ontwikkeling
  • Een hoger bewustzijn op het gebied van persoonlijk leiderschap

Mental coaching draagt daarmee bij aan duurzame inzetbaarheid van werknemers en voorkomt langdurig ziekteverlof.

Gratis kennismakingsgesprek en aanmelden

Op zoek naar Mental Coaching in dienst van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers of uzelf? Maak gebruik van ons gratis kennismakingsgesprek of meld u direct aan.

Download brochure  Aanmelden