HomeHSK Dwang behandeling

HSK Dwang behandeling

Ben je op zoek naar een psycholoog in Dwang? HSK psychologen bieden bewezen effectieve behandelingen voor veel voorkomende psychische klachten. Door ons landelijke netwerk aan vestigingen is er altijd een locatie met een psycholoog in de buurt. Ontdek hier waar je een psycholoog in Expertisecentrum Dwang kunt vinden en wat de ervaring is van eerdere cliënten.

Onze expertisecentra in Utrecht, DordrechtMaastricht, Nijmegen en Den Haag zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van dwangstoornissen/obsessief-compulsieve stoornissen.

Bewezen effectieve behandeling

Onderzoek wijst uit dat de meeste cliënten met een obsessief-compulsieve stoornis niet de behandeling krijgen waarvan bekend is dat deze werkt: namelijk exposure en responspreventie. Prof. dr. P.M.G. (Paul) Emmelkamp is erkend specialist op het gebied van dwang behandeling in Nederland en heeft het Expertise Centrum Dwang binnen HSK mede opgericht. Ons team van gespecialiseerde psychologen staat dan ook klaar om jou adequate zorg te bieden.

Casus smetvrees

Loes (36) heeft smetvrees

Zij is bang dat zij door allerlei voorwerpen besmet kan worden en dat zij dan ook anderen kan besmetten, die daardoor ernstig ziek kunnen worden. Ze gaat zo min mogelijk naar buiten, durft geld, krant en brieven niet aan te raken en als dit toch moet wast ze zich langdurig en grondig. Als haar man uit zijn werk komt moet hij eerst douchen en andere kleren aantrekken. De kinderen moeten ook eerst douchen en schone kleren aantrekken als ze uit school komen. Er komt geen bezoek en kinderen mogen geen vriendjes mee naar huis nemen. Boodschappen worden door haar man en kinderen gedaan. Ze is iedere dag 2 a 3 uur bezig met het huisschoonmaken waarbij het schoonmaken van de douche en het toilet de meeste tijd kost.

Aanmelden

Je kunt je via onderstaande knop direct aanmelden voor onderzoek en een behandeling. Voor aanmelding is een verwijsbrief van jouw huisarts of bedrijfsarts nodig. Nadat wij jouw aanmelding ontvangen hebben, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanmelden