HomeMenzis

Menzis

Menzis Extra Mentaal

De Amerikaanse filmproducente Patricia Clifford zei ooit:
“Het werk wacht wel totdat jij je kind de regenboog hebt laten zien, maar de regenboog wacht niet totdat jij klaar bent met je werk.”
Keuzes maken, prioriteiten stellen, deadlines halen en de balans vinden…. Deze uitspraak heeft het allemaal, maar kunt u dit nog wel?

Voor wie?

Zit u niet lekker in uw vel, maar weet u niet precies wat er aan de hand is? Lukt het niet meer om de batterij op te laden? Dan is het aan te raden om deze klachten serieus te nemen en zo snel mogelijk in te grijpen.
Speciaal voor verzekerden van Menzis hebben wij een programma ontwikkeld, dat helpt bij dreigende overspannenheid en burn-out klachten.

Hoe?

Natuurlijk kunt u zelf stappen zetten om de klachten te verminderen. Gezond eten, voldoende bewegen en een goede nachtrust zijn heel belangrijk om uzelf goed te voelen. Maar een andere belangrijke stap is hulp vragen. Aangezien u deze tekst nu leest heeft u deze laatste stap al gezet en wij helpen u graag verder.

Wanneer u zich aanmeldt voor Menzis Extra Mentaal vindt er een kort, inventariserend en persoonlijk gesprek plaats ter voorkoming van psychisch verzuim. Tijdens het gesprek tussen u en de psycholoog wordt een individuele inschatting gemaakt op het gebied uw mentale gezondheid. Het gesprek vindt online plaats via beeldbellen.
 

Resultaat?

Menzis Extra Mentaal wordt ingezet vanuit preventief oogpunt om goed zicht te houden op uw eigen mentale gezondheid. De psycholoog geeft u direct praktische tips om de mentale veerkracht te vergoten. Wanneer onze psycholoog de indruk krijgt dat u behoefte heeft aan een vervolg, dan worden de mogelijkheden met u besproken.

Financiering?

Als medewerker kunt u hier aanspraak op maken, wanneer u gebruik maakt van de collectiviteit van de werkgever, zelf aanvullend verzekerd bent én de werkgever de module Extra Mentaal heeft afgesloten.

De financiering van dit korte gesprek wordt volledig vergoed door Menzis zonder dat uw eigen risico hierbij wordt aangesproken. De factuur ontvangt u zelf en kunt u declareren via de post, per mail of heel makkelijk via de Menzis-app. De mogelijkheden voor de financiering van een eventueel vervolgtraject kunt u vinden op onze website www.hsk.nl

Aanmelden

U kunt uzelf bij ons aanmelden via onderstaande knop. Onze servicedesk zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken

Aanmelden

Meer informatie over uw zorgverzekering vind je op www.menzis.nl