HomeStudenten Goed Verzekerd (SGV)

Studenten Goed Verzekerd (SGV)

psychische klachten studenten

Voor wie is de Mental Check in?

Zit je niet lekker in je vel, maar weet je niet precies wat er aan de hand is? Lukt het niet meer om de batterij op te laden? Dan is het aan te raden om deze klachten serieus te nemen en zo snel mogelijk in te grijpen.

Speciaal voor studenten heeft Menzis een programma ontwikkeld, dat helpt bij dreigende overspannenheid en burn-out klachten.

Hoe?

Natuurlijk kun je zelf stappen zetten om de klachten te verminderen. Gezond eten, voldoende bewegen en een goede nachtrust zijn heel belangrijk om jezelf goed te voelen. Maar een andere belangrijke stap is hulp vragen. Aangezien je deze tekst nu leest heb je deze laatste stap al gezet en wij helpen je graag verder.

Wanneer je jezelf aanmeldt voor de Mental Check In vindt er een kort, inventariserend en persoonlijk gesprek plaats.Tijdens het gesprek met de psycholoog wordt een individuele inschatting gemaakt op het gebied van je mentale gezondheid. Het gesprek vindt online plaats via beeldbellen.

Resultaat?

De Mental Check In voor studenten wordt ingezet vanuit preventief oogpunt om goed zicht te houden op je eigen mentale gezondheid. De psycholoog geeft je direct praktische tips om de mentale veerkracht te vergoten. Wanneer onze psycholoog de indruk krijgt dat je behoefte hebt aan een vervolg, dan worden de mogelijkheden met je besproken.

Financiering?

Ben je verzekerd bij Menzis? Dan mag je kosteloos gebruik maken van deze hulp.

Aanmelden

Je kunt jezelf bij ons aanmelden via onderstaande knop. Onze servicedesk zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om een afspraak te maken.