HomeWerkgeverMental CoachingWerkgeluk | Mental Coaching

Werkgeluk | Mental Coaching

Hebben uw werknemers te maken met functioneringsproblemen of ontwikkelvraagstukken? Dan is Mental Coaching uitermate geschikt. Ga actief aan de slag om het werkgeluk van uw werknemers of uzelf te verbeteren. Ontdek de mogelijkheden van mental coaching op het gebied van werkgeluk bij HSK.

Eén van de grootste redenen dat werknemers een hoge mate van stress en/of burnout klachten ervaren wordt gevoed door het gevoel dat er weinig grip is op persoonlijke ontwikkeling op het werk. Dat is een valkuil voor zowel werkgever als werknemer omdat het ervoor kan zorgen dat werknemers minder duurzaam inzetbaar worden. Ontdek hoe mental coaching van HSK helpt bij het stimuleren van werkgeluk en het reduceren van stress, burnout en faalangst.

Ontdek Mental Coaching van HSK

Mental coaching van HSK is uitermate geschikt voor werknemers die te maken hebben met persoonlijke functionerings- en ontwikkelvraagstukken. Bij mental coaching staat gedragsverandering centraal; belemmerende gedragspatronen worden opgespoord en er wordt bewustzijn gecreëerd over de eigen functie en de betekenis van gedrag. Door middel van maatwerkcoaching helpen we gedragspatronen te veranderen en doet de coachee kennis op die direct toegepast kan worden in het dagelijks leven.

Het Coachingstraject – Persoonlijk leiderschap vergroten

Het verloop van Mental Coaching trajecten bestaat uit de volgende stappen:

1. De kennismaking

Een van de succesfactoren in een persoonlijk coachingstraject is de relatie tussen coachee en coach. Een coachtraject begint daarom altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek verkennen we de coachvraag en kan de coachee beslissen of hij of zij door wil gaan met deze coach.

2. Het nastreven van doelen

Na de opstart van het coachingstraject verkennen coach en coachee persoonlijke ontwikkeldoelen. Vervolgens wordt op maat de weg van de huidige naar de ideale situatie bepaald. Er wordt een realistisch en passend plan van aanpak opgesteld. Het coachingstraject bestaat uit coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten.

3. De evaluatie

In het laatste gesprek evalueren coachee en coach op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver is de coachee en zijn er nog ontwikkeldoelen voor de toekomst? Indien kan er een follow-up gesprek ingepland worden na bepaalde tijd.

Waarom een coach van HSK?

Het aantal coaches in Nederland is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Iedereen kan zichzelf coach noemen. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor kwaliteit er met een coach in huis wordt gehaald.

De onderscheidende waarde van HSK coaches:

  • Gekwalificeerde professionals, academisch opgeleid
  • Hebben allen een gedragswetenschappelijke achtergrond
  • Zijn ervaren en hebben een hands-on mentaliteit
  • Zakelijk, persoonlijk, doelgericht, confronterend, hartelijk, uitnodigend, uitdagend
  • Stellen de werkcontext centraal: mensen leren het beste op hun eigen werkplek

Het effect van Mental Coaching op stress en burnout

Een coachingstraject is succesvol wanneer de doelen, zoals door de coach en coachee opgesteld, behaald zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat coaching sterke positieve effecten heeft.

Deelnemers die een Mental coaching traject hebben doorlopen bij HSK geven aan beter in staat te zijn richting te geven aan hun loopbaan en ervaren:

  • Minder stress en faalangst
  • Minder kans op ziekteverzuim en burnout
  • Toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk
  • Meer inzicht in persoonlijke ontwikkeling
  • Een hoger bewustzijn op het gebied van persoonlijk leiderschap

Mental coaching draagt daarmee bij aan duurzame inzetbaarheid van werknemers en voorkomt langdurig ziekteverlof.

Download brochure (PDF)

Direct aanmelden

Direct aan de slag met mental coaching op Persoonlijk Leiderschap? Klik op de button hieronder om meteen aan te melden.

Aanmelden