HomeWerkgeverTraumabehandeling

Traumabehandeling

Als op advies van de hulpverlener van HSK Trauma of naar aanleiding van de traumatest blijkt dat uw medewerker traumabehandeling nodig heeft, kan hij of zij hiervoor terecht bij onze gespecialiseerde psychologen. 

Een snelle start leidt tot sneller herstel en werkhervatting

Als uw medewerker verwerkingsklachten of PTSS-klachten heeft, is het van belang dat de behandeling zo snel mogelijk start. Het is onnodig om een medewerker met psychische klachten te lang te laten doorlopen of doorwerken. Vaak verergert dit de klachten, wat een negatieve invloed heeft op het herstel en de terugkeer naar werk. 

Traumabehandeling bij HSK

Bij HSK kan uw medewerker vaak al na 10 dagen terecht voor behandeling. Er wordt gestart met een Screening, waarin in beeld wordt gebracht wat de klachten zijn, hoe ernstig deze zijn en wat de juiste behandelvorm is. Vervolgens start de behandeling. Wij hebben een aantal behandelvormen ter beschikking: 

✓ Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
✓ Imaginaire Exposure Cognitieve Gedrags Therapie (IE CGT).

Op al onze vestigingen werken psychologen die zijn gespecialiseerd in deze traumabehandelingen. Uit onderzoek is gebleken dat vermijding traumaklachten juist in stand houdt. Door de herinnering niet meer te vermijden maar je er juist aan bloot te stellen, kan iemand een trauma verwerken. Door de confrontatie met de schokkende gebeurtenis aan te gaan, neemt de pijn van de herinneringen af. Ook leert uw medewerker dat hij of zij het aan kan om aan de schokkende gebeurtenis te denken. De herbelevingen zullen hierdoor afnemen. Verder is het belangrijk om te onderzoeken welke invloed de ingrijpende gebeurtenis heeft. Welke gedachten en gevoelens spelen een rol? Onze psychologen helpen  die gedachten opsporen en te bespreken, zodat uw medewerker ze kan vervangen voor andere ‘helpende’ gedachten.

Behandeleffect

Onze traumabehandelingen zijn evidence based. Medewerkers die bij ons een behandeling hebben gevolgd voor traumaklachten, zijn na afloop van de behandeling nagenoeg klachtenvrij en hebben grotendeels het werk weer hervat (80%). 

Contact

Bent u benieuwd wat HSK voor uw organisatie kan betekenen als het gaat om traumabehandelingen? Vul dan het contactformulier in aan de zijkant van deze pagina, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u uw medewerker aanmelden voor een traumabehandeling? Klik dan op de oranje aanmeldknop rechtsboven in het scherm.