HomeWerkgeverTraumatest

Traumatest

Het meemaken van een schokkende gebeurtenis op het werk is heftig en kan veel impact hebben op uw medewerker. De periode na het plaatsvinden van een schokkende gebeurtenis is voor bijna iedereen heftig. Vaak ervaart men nadien verwerkingsklachten zoals: stress, prikkelbaarheid, vermoeidheid etc.

Verwerkingsklachten aanwezig?

Als er na 10 dagen nog steeds verwerkingsklachten aanwezig zijn kan dit een indicatie zijn van de ontwikkeling van bijvoorbeeld symptomen van een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS)klachten die, wanneer niet vroegtijdig onderkend, zorgen voor leed bij uw medewerker en mogelijk uitval. Dit wil u als werkgever natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om te monitoren of de gebeurtenis goed wordt verwerkt

.

Gevalideerde online traumatest 

Onze trauma experts onderbouwen hun professionele oordeel met behulp van een gevalideerde digitale traumatest. De test is een online vragenlijst die bestaat uit een combinatie van drie gevalideerde testen waaronder de schokverwerkingslijst. Tien dagen na het plaatsvinden van de schokkende gebeurtenis ontvangt uw medewerker een uitnodiging voor de test. Omdat iedereen direct na een schokkende gebeurtenis last heeft van verwerkingsklachten, sturen we de test pas na 10 dagen. Het invullen van de test duurt ongeveer 10 minuten. Uw medewerker kan de test maken op de pc, een tablet of de smartphone.

✓ De testuitslag word vervolgens beoordeeld door onze trauma expert. Uit de test volgt een uitslag volgens het stoplichtmodel:

✓ Een groene uitslag betekent dat uw medewerker de gebeurtenis voldoende heeft verwerkt. Het opvang en nazorg traject wordt afgesloten.

✓ Een oranje uitslag betekent dat er lichte verwerkingsklachten aanwezig zijn. De hulpverlener neemt contact op met de medewerker en werkgever* en geeft vervolgadvies.

✓ Een rode uitslag betekent dat er verwerkingsklachten aanwezig zijn.
De trauma expert neemt contact op met de medewerker en werkgever* en geeft vervolgadvies en meldt uw medewerker in overleg aan voor een traumabehandeling bij één van onze psychologen.

Bij het afronden van de test kan de medewerker kiezen of hij of zij de kleur van de uitslag wil delen met u als werkgever.

Vroegtijdig ingrijpen en uitval voorkomen

Door inzet van de traumatest houdt u als werkgever goed vinger aan de pols ten aanzien van de verwerking van de schokkende gebeurtenis van uw medewerker. Zo krijgt uw medewerker de zorg en aandacht die nodig is en kunt u vroegtijdig ingrijpen en de juiste hulp bieden om uitval te voorkomen.

De traumatest voor uw organisatie:

Wilt u de traumatest implementeren binnen uw organisatie? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u op.

*Indien de medewerker toestemming heeft gegeven voor het delen van informatie met de werkgever.