HomevestigingenHSK Expertisecentrum Functionele Bewegingsstoornissen

Psycholoog HSK Expertisecentrum Functionele Bewegingsstoornissen

Bent u op zoek naar een psycholoog in gespecialiseerd in functionele bewegingsstoornissen? Psychologen van HSK bieden bewezen effectieve behandelingen voor veel voorkomende psychische klachten. Ons expertisecentrum Functionele Bewegingsstoornissen in Woerden is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van functionele stoornissen.

“Een gezellig warm team met gedreven experts die nergens meer van opkijken, creatief zijn in de behandelingen en van uitdagingen houden”

Marleen Tibben

Handig om te weten

Behandelingen

Bij HSK bieden wij de volgende behandelingen aan:

Vergoedingen

U zit niet lekker in uw vel en wordt door uw arts doorverwezen naar een psycholoog. Fijn dat u samen met de psycholoog aan de slag kunt, maar wat kost dat nu eigenlijk? Als het gaat om zorgkosten zit u natuurlijk niet te wachten op onaangename verrassingen. Voor meer informatie over vergoedingsmogelijkheden klik dan op de onderstaande knop.

meer over vergoedingen

Aanmelden

Het aanmeldformulier opent zich in een nieuw venster. Klik hiervoor op onderstaande knop. Ondervindt u problemen bij het invullen van ons aanmeldformulier? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met ons op via 088 – 11 55 855.

Aanmelden

Ons expertisecentrum in Woerden is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van conversiestoornissen

Expertisecentrum

Sinds 2011 heeft HSK een landelijk expertisecentrum voor funtionele bewegingsstoornissen waar patiënten met deze stoornis terecht kunnen. De behandeling verloopt volgens een protocol (Hoogduin et al., 2017) en is gebaseerd op principes uit de gedragstherapie en hypnose. Dit protocol is opgebouwd uit een aantal voorbereidende zittingen, waarna een aantal klacht specifieke behandelingen volgen. Tevens wordt aandacht besteedt aan stressmanagement en terugvalpreventie. HSK werkt volgens de multidisciplinaire richtlijn Somatoforme stoornissen (Trimbos, 2011) en de Zorgstandaard Conversiestoornissen (2017) waar behandeling met hypnose wordt geadviseerd. De behandeling van functionele stoornissen bij HSK is uniek in Nederland. De resultaten van deze behandeling zijn buitengewoon.

Psychologen Expertisecentrum

Het team bestaat uit ongeveer twintig psychologen, die allen gespecialiseerd zijn in de behandeling van functionele stoornissen, tic stoornissen en andere motorische stoornissen zoals bijvoorbeeld Dystonie. Er bestaat een nauwe samenwerking met patiëntenverenigingen en de beroepsvereniging neurologen.

Ervaring van cliënten

Cindy (46) kon na de behandeling weer lopen:

“Het was hard werken, je figuurlijk bloot geven, door moeilijke problemen gaan, om uiteindelijk te winnen. Dit alles was mogelijk doordat de begeleiding optimaal was. Er was rust, tijd, begrip en een heel groot vertrouwen. Ik mocht en kon mezelf zijn. Het heeft mijn leven verrijkt!”

Aanmelden

U kunt zich direct aanmelden voor onderzoek en een behandeling, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Vóór aanmelding voor behandeling van een functionele bewegingsstoornis is het belangrijk dat u neurologisch onderzocht bent en er geen bijzonderheden uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Daarnaast is een verwijsbrief voor de Specialistische GGZ van uw arts nodig. Deze verwijsbrief kunt u bij uw aanmelding voegen.