HomeWerkgeverTrauma opvang en nazorg

Trauma opvang en nazorg

Ondanks goede voorbereidingen en veiligheidsvoorschriften kan het toch voorkomen dat u of uw medewerker(s) iets ingrijpends meemaakt op het werk. Bijvoorbeeld een agressie incident, een (bedrijfs-) ongeval of een andere ingrijpende gebeurtenis.

Verzuim beperken met de juiste nazorg.

Als uw medewerker(s) een schokkende gebeurtenis meemaakt is het zorg dat uw medewerker goed wordt opgevangen en de juiste nazorg krijgt. Nieuwe inzichten en beschikbaar onderzoek geven sterke aanwijzingen dat snel reageren na een incident en daarmee betrokkenen ondersteunen in het hervinden van de dagelijkse routine, verzuim en herstelproblemen kunnen beperken. En vooral kan men bij een stagnerend herstel of bij verslechtering snel reageren en doorverwijzen. Hiermee wordt (ziekte)verzuim beperkt. Professionele trauma hulpverleners van HSK zijn hierin gespecialiseerd. Hun begeleiding is gericht op hervatting van het werk en de mogelijke ontwikkeling van klachten. Dit verschilt wezenlijk van de opvang door collega’s.

Trauma opvang door de experts van HSK Trauma.

Voor de juiste opvang en nazorg kunt u de hulpverleners van HSK Trauma inschakelen. Zij hebben al meer dan 20 jaar ervaring. Direct na het plaatsvinden van een schokkende gebeurtenis kunt u het alarmnummer bellen: 0800-0855. De hulpverlener maakt telefonisch een inschatting van de situatie en geeft u advies. De hulpverlener geeft telefonisch advies of maakt een afspraak om ter plaatste te komen. Dat kan al binnen 4 uur, maar altijd in overleg met betrokkenen. De praktijk leert dat wachten op de hulpverleners stressvol is en men het liefst naar huis gaat.

Indien nodig biedt de hulpverlener, na de eerste opvang, twee weken nazorg aan de medewerker. In deze twee weken stuurt de hulpverlener een gevalideerde traumatest naar de medewerker om te bepalen of de schokkende gebeurtenis voldoende is verwerkt. Bij een groen resultaat wordt de opvang en nazorg afgesloten en bij een oranje en rood resultaat adviseert de hulpverlener u als werkgever ten aanzien van de vervolgstappen.
Indien er behandeling nodig is, voorzien onze psychologen in effectieve evidence based behandelingen (ook EMDR). De behandeling start bij HSK binnen 10 dagen. 

HSK Trauma voor uw organisatie:

Bent u benieuwd wat HSK Trauma voor uw organisatie kan betekenen? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u op.

Heeft er recent een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden en wil u HSK Trauma direct inschakelen? Bel dan het alarmnummer: 0800-0855