HomeNieuwsCoaching is een goede investering!

Coaching is een goede investering!

Coach Marjolein van Zon is enthousiast over HSK Coaching, ze zegt: ‘Coaching is een goede investering.’

Terwijl bij therapie klachten centraal staan, gaat het bij HSK Coaching over persoonlijke ontwikkeling. ‘Het is eigenlijk psychotherapie voor gezonde mensen’. Het doel is om mensen op het niveau te brengen waarop ze goed functioneren. Coaching kan ook helpen bij het maken van carrièrekeuzes.

Een verzoek om coaching kan van een werknemer komen, maar ook van een werkgever. ‘Bedrijven zijn zuinig op goede werknemers. Ze willen hen niet kwijt’, weet Marjolein van Zon.

De vragen die bij coaching aan bod komen, zijn heel gevarieerd. Er kan bijvoorbeeld sprake van zijn dat een werknemer op zijn tenen loopt, misschien doordat hij niet aan de verwachtingen van zijn baas of collega’s denkt te kunnen voldoen. Of een werknemer is onzeker, of heeft moeite met een dominante leidinggevende. Andersom kan een werkgever signaleren dat een werknemer weliswaar goed is in zijn vak, maar zich zo gedraagt dat het team last van hem heeft.

HSK Coaching omvat acht sessies. ‘Daarmee kun je heel veel bereiken’, zegt Marjolein van Zon. ‘Met coaching werk je namelijk aan ander gedrag. Dat gebeurt door te oefenen en beter te worden in dat wat je doet. Of door te gaan inzien wat het is dat je belemmert. Je krijgt zicht op je neigingen en patronen. Je gaat begrijpen waarom je denkt, voelt en doet zoals je denkt, voelt en doet. Met als doel om te veranderen.’

Ze voegt eraan toe: ‘Een werknemer moet natuurlijk wel wíllen veranderen. Al kan een coach ook daarin soms ook voor bewustwording zorgen. De vraag ‘Kies je er bewust voor om stil te blijven staan?’ zet mensen aan het denken. Meestal blijkt dat ze wel degelijk willen veranderen. En dat is ook niet zo gek. Want dankzij coaching leer je je eigen kracht kennen. En merk je dat je situaties op je werk kunt beïnvloeden – of althans, de manier waarop je ermee omgaat.’

               Marjolein van Zon, Coach

Meld u aan voor meer nieuwsberichten