HomeNieuwsHSK in ontwikkeling!

HSK in ontwikkeling!

Bij HSK zijn medewerkers continu in ontwikkeling om de beste zorg te kunnen bieden aan onze cliënten. Graag neem ik jullie mee in de opleidingsreis die de gemiddelde psycholoog bij HSK meemaakt.

Bij HSK starten veel psychologen met een intensief opleidingsprogramma waarin afgestudeerden psychologen leren hoe ze evidence based psychologische interventies uitvoeren. In een korte tijd worden er veel kennis en vaardigheden vergaard die goed van pas komt tijdens het geven van de behandelingen onder begeleiding van de regiebehandelaar.

Nadat er een tijd gewerkt is als psycholoog volgt de volgende stap: de opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Gedurende dit traject specialiseer je jezelf verder in de behandeling met cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een bewezen effectieve behandelmethode  die de basis vormt voor een groot deel van de behandelingen dat aangeboden wordt door HSK.

Jaarlijks worden er tientallen psychologen opgeleid tot  Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Als GZ-psycholoog behandel je uiteindelijk zelfstandig psychische stoornissen en geef je begeleiding aan psychologen. Zelf startte ik begin dit jaar met de opleiding tot GZ-psycholoog. Wekelijks heb ik een opleidingsdag waar ik leer over diverse thema’s en op de hoogte gebracht wordt van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Dit houdt me scherp en mijn enthousiasme voor mijn werk wordt versterkt. Daarnaast is het erg leuk en leerzaam dat ik de geleerde praktische vaardigheden direct in de praktijk kan brengen.

In de toekomst kan ik mij blijven ontplooien, bijvoorbeeld door het volgen van de ACT-opleiding (Acceptance and Commitment Therapy) of de opleiding tot Klinisch Psycholoog. Het opleidingsklimaat dat binnen HSK heerst zorgt ervoor dat de zorg voor onze cliënten van goede kwaliteit is, continu verbeterd wordt en up-to-date is. Als psycholoog is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen, dit maakt dat ik mijn vak zo boeiend en uitdagend vind. Ik kijk er naar uit om mijn opleidingsreis te vervolgen!

Janneke Reubsaet, psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog