HomeNieuwsDit is wanneer coaching meerwaarde biedt voor medewerkers

Dit is wanneer coaching meerwaarde biedt voor medewerkers

Ben je moe, heb je stress, ontspan je te weinig of heb je het idee dat je niet genoeg uit jezelf haalt? Presteren je wel goed? Dankzij mental coaching en bijbehorende individuele aanpak, leer je positiever in het leven te staan. Een enorme meerwaarde voor medewerkers (en eigenlijk iedereen) als we kijken naar persoonlijke groei en duurzame inzetbaarheid. 

Niet langer gebukt gaan onder spanning, maar stress voorkomen

Uit de Arbobalans 2018 van TNO blijkt dat 16 procent van de 8,5 miljoen werkende Nederlanders burn-out-klachten ervaart. Het komt onder andere doordat de werkdruk is toegenomen. Het goede nieuws: er is iets aan te doen! Door zelf te leren anders met die druk om te gaan, zal je minder stress te ervaren en zelfs stress kunnen voorkomen. Dan functioneren we beter en zijn we gelukkiger. Dit komt uiteraard de duurzame inzetbaarheid ten goede. Met behulp van mental coaching voorkom je stress en bijbehorende klachten.

Mental coaching: de ideale burn-out-preventie

Het is steeds vaker in het nieuws: het aantal mensen met burn-out klachten stijgt. Het is goed te weten dat een burn-out klachten te voorkomen zijn, als je maar weet wat je ertegen doet. Met behulp van de juiste mental coaching zijn stressklachten en burn-outs goed te voorkomen. Doordat mental coaching je leert anders te handelen en gedragspatronen te veranderen, sta je positiever in het leven, heb je meer plezier in je werk en behaal je je doelen. Bijkomend voordeel is dat er dankzij coaching minder kans is op ziekteverzuim. 

Grenzen aangeven

Om gevoelens van stress te voorkomen, is het belangrijk dat we grenzen leren stellen. In het coachingstraject ontdek je waar jouw grenzen liggen, hoe je ze herkent en hoe je grenzen goed aangeeft. Daarnaast leer je dat je geen slecht mens bent als je nee zegt. Maar hoe zeg je op een constructieve manier nee? Je coach helpt je manieren aan te leren waar jij je goed bij voelt.

Taken niet langer uit de weg gaan of uitstellen

Nog een veroorzaker van stress: taken uit de weg gaan of eindeloos uitstellen. En soms denken we nog dat we lui zijn ook, terwijl er vaak iets heel anders aan de hand is. Bijvoorbeeld angst, omdat je bang bent dat je het niet goed genoeg doet? Door te onderzoeken waar jouw uitstelgedrag vandaan komt, ontdek je ook hoe je taken niet langer uit de weg gaat. En dan valt er een last van je schouders.

Overtuigingen loslaten

Een coach helpt je buiten kaders te denken, zodat je nieuwe mogelijkheden ontdekt. Je krijgt inzicht in jezelf, in andere mogelijkheden van handelen en reageren en in je talenten en ambities. Persoonlijke groei is ontzettend belangrijk en in tegenstelling tot wat veel mensen denken, helemaal niet zo moeilijk. Met het juiste steuntje in de rug ontdek je welke overtuigingen je nu hebt en hoe het je helpt als je deze overtuigingen verandert of loslaat. Je hebt je eigen groei geheel in eigen hand en dat werkt positief voor je geluksgevoel.

Zelf de meerwaarde van mental coaching ontdekken?

Ben je benieuwd of mental coaching iets voor jou en/of je collega’s is? Wij bieden altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een coach, zodat je ontdekt of de coach bij je past, wat precies je hulpvraag is en of je een coachingstraject ziet zitten. Het coachingstraject is op maat gemaakt en de positieve effecten van mental coaching zijn enorm.