header_client_250914b
Blog

HSK Blog

 • Bijzonder gewoon

  by Marloes Dusault | {PublicatieDatum.ToLocal():MMM dd, yyyy}
  Ik zit in de auto op weg naar huis. Al telefonerend met een vriendin vraagt ze hoe mijn dag was. Ik vertel haar dat ik een patiënt had met loopproblemen, maar die dankzij katalepsie-inductie haar eerste twee stappen weer kon zetten. Vervolgens had ik toevallig twee patiënten die een aanval kregen. Een in mijn behandelkamer en de ander op het toilet, maar beiden kwamen redelijk snel weer uit de aanval dankzij hypnose en tot slot had ik nog een patiënt met langdurige pijnklachten die dankzij hypnose verminderden. Een redelijk normale dag dus antwoord ik haar.
  Volledig bericht
 • Krimp en groei

  by User Not Found | {PublicatieDatum.ToLocal():MMM dd, yyyy}
  Als iedere organisatie moet HSK zich aanpassen wanneer de omstandigheden in de markt veranderen. Net als alle GGZ-aanbieders hebben we momenteel te maken met een afnemende vraag. Vooral in het publiek gefinancierde deel van de GGZ is er sprake van een daling van het aantal aanmeldingen. Dat komt zeker niet doordat cliënten ontevreden zijn over onze dienstverlening.
  Volledig bericht
 • Behandeling met hypnose eng? Welnee..!

  by User Not Found | {PublicatieDatum.ToLocal():MMM dd, yyyy}
  “In de behandeling wordt gebruik gemaakt van hypnose zegt u? Hmm..” en vervolgens is het lange tijd stil aan de andere kant van de lijn. Veel telefoongesprekken met patiënten die bellen voor meer informatie over de behandeling van conversiestoornissen gaan op deze manier. De meeste mensen vinden hypnose een beetje eng en dat is helemaal niet zo gek als je ziet wat mensen op televisie of in films allemaal onder hypnose doen. Een kikker nadoen, breed glimlachend een citroen wegwerken en gênante dansjes; niets is vaak te gek.
  Volledig bericht
 • Psychogene Non-Epileptic Seizures (PNES)

  by User Not Found | {PublicatieDatum.ToLocal():MMM dd, yyyy}
  Op een vrijdagochtend heb ik een afspraak met een behandelaar van een centrum wat zich richt op patiënten met onverklaarde lichamelijke klachten. Het is een prettig gesprek en aan het eind van het gesprek krijg ik een rondleiding door het pand. Even sfeer proeven van ruime gangen, overal invalidentoiletten en patiënten die in het zonnetje een sigaretje roken. Plots ligt er een vrouw bewegingsloos midden in de gang...
  Volledig bericht
 • De ‘wondere’ wereld van katalepsie…kata-wat?

  by User Not Found | {PublicatieDatum.ToLocal():MMM dd, yyyy}
  Het is 13:30 uur. Bij HSK Utrecht zit de wachtkamer overvol met cliënten die geduldig wachten tot hun therapeut hen komt halen. De meesten zitten rustig te lezen of bladeren in een tijdschrift, terwijl een ander druk bezig is met zijn telefoon. Er is echter één cliënt die eruit springt. In de wachtkamer zit een man in een rolstoel heftig te zwaaien met beide armen helemaal naar links, terwijl zijn benen op de grond trappelen. Als therapeut van HSK Expertise Conversie (gevestigd bij HSK Utrecht) weet je meteen: die moet ik helpen.
  Volledig bericht