Burn-out preventie | Ontdek de vele gezichten van mentaal gezond

Achter ieder gezicht zit een verhaal. Verhalen over mentale uitdagingen. Over mentale veerkracht. Verhalen die inspireren en versterken. Lees je mee?

Hoe voorkom je een burn-out?

Ieder mens is anders. Dus het antwoord op deze vraag is niet altijd hetzelfde. Burn-out preventie is een onderwerp dat bij steeds meer werkgevers op het netvlies komt. En niet zonder reden.

De ontwikkel- en functioneringsvraagstukken waar werknemers tegenwoordig mee kampen zijn divers en vormen dikwijls een mentale uitdaging. Burn-out preventie begint bij meer bewustzijn en aandacht op de vele gezichten die mentale gezondheid kan hebben.

Ontwikkel mentale veerkracht

Voordat medewerkers uitvallen zijn in een eerder stadium vaak al signalen te zien van verminderde mentale veerkracht. Goed beleid kan verzuim voorkomen of de duur ervan verkorten. Dat doet onze zusterorganisatie Vitalmindz, expert op het gebied van preventie, door medewerkers bewust te maken van hun mentale veerkracht en hen te leren welke acties zij zélf kunnen nemen om deze te vergroten. Hiervoor zetten zij diverse interventies in op zowel persoonlijk-, groeps- of organisatieniveau. Lees alles over de preventieve oplossingen van Vitalmindz.

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie over preventieve interventies, neem contact op met Vitalmindz. Zij helpen jou graag verder tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek.

Ontdek de vele gezichten van mentaal gezond