Werkstress Preventie | Ontdek de vele gezichten van mentaal gezond

Achter ieder gezicht zit een verhaal. Verhalen over mentale uitdagingen. Over mentale veerkracht. Verhalen die inspireren en versterken. Lees je mee?

Hoe voorkom je werkstress?

Ieder mens is anders. Dus het antwoord op deze vraag is niet altijd hetzelfde. Werkstress preventie is een onderwerp dat bij steeds meer werkgevers op het netvlies komt. En niet zonder reden.

De ontwikkel- en functioneringsvraagstukken waar medewerkers tegenwoordig mee kampen zijn divers en vormen dikwijls een mentale uitdaging. Werkstress preventie begint bij meer bewustzijn en aandacht op de vele gezichten die mentale gezondheid kan hebben.

Ontwikkel mentale veerkracht

Voordat medewerkers uitvallen zijn in een eerder stadium vaak al signalen te zien van verminderde mentale veerkracht. Goed beleid kan verzuim voorkomen of de duur ervan verkorten. Onze collega’s van Vitalmindz zijn experts op het gebied van preventie en maken medewerkers bewust van hun mentale veerkracht en leren hen welke acties zij zélf kunnen nemen om deze te vergroten. Hiervoor zetten zij diverse interventies in op zowel persoonlijk-, groep- of organisatieniveau, zoals:

Meer weten?

Vragen over de mogelijkheden om aan de slag te gaan met preventie? Neem gerust contact op met Vitalmindz voor een vrijblijvend gesprek.

Ontdek de vele gezichten van mentaal gezond