Werkstress Preventie | Ontdek de vele gezichten van mentaal gezond

Achter ieder gezicht zit een verhaal. Verhalen over mentale uitdagingen. Over mentale veerkracht. Verhalen die inspireren en versterken. Lees je mee?

Hoe voorkom je werkstress?

Ieder mens is anders. Dus het antwoord op deze vraag is niet altijd hetzelfde. Werkstress preventie is een onderwerp dat bij steeds meer werkgevers op het netvlies komt. En niet zonder reden.

De ontwikkel- en functioneringsvraagstukken waar werknemers tegenwoordig mee kampen zijn divers en vormen dikwijls een mentale uitdaging. Werkstress preventie begint bij meer bewustzijn en aandacht op de vele gezichten die mentale gezondheid kan hebben.

Ontwikkel mentale veerkracht

Voordat medewerkers uitvallen zijn in een eerder stadium vaak al signalen te zien van verminderde mentale veerkracht. Goed beleid kan verzuim voorkomen of de duur ervan verkorten. Dat doen wij door medewerkers bewust te maken van hun mentale veerkracht en hen te leren welke acties zij zélf kunnen nemen om deze te vergroten. Hiervoor zetten we diverse interventies in op zowel persoonlijk-, groep- of organisatieniveau, zoals:

Meer weten?

Download brochure (PDF)

Ontdek de vele gezichten van mentaal gezond

Preventie

Wat kunt u als werkgever of HR manager doen om de mentale veerkracht van medewerkers te ontwikkelen? Lees meer over de manier waarop HSK werkgevers helpt door middel van preventieve interventies.

Benieuwd wat HSK voor u kan doen?